Comuna Aţel, nr 76
Judeţ Sibiu
Cod 557020
Tel 0752 108 092 

email:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Newsletter:


Login


Utilizatori online:

Avem 6 vizitatori și nici un membru online

Misiune, scop şi obiective


Misiune:

Asociaţia “Grupul de Acţiune Locală Podişul Mediaşului” a fost înfiinţată ca organizaţie de cooperare public - privată repre­zentând teritoriul a 12 comune din judeţul Sibiu, pentru a partici­pa la programele de dezvoltare rurală durabilă şi pentru a conecta autorităţile publice cu reprezentanţii societăţii civile, ai sectorului economic privat şi ai comunităţilor locale.

Scop:

 Dezvoltarea durabilă, integrată şi echilibrată a teritoriului denumit “Podişul Mediaşului”.

Obiective:

  1. Trezirea interesului cetăţenilor pentru implicarea în reflecţiile şi deciziile asupra dezvoltării propriului teritoriu, cu accent special pe comunitătile de rromi, persoanele tinere şi femei.

  2. Animarea şi încurajarea societăţii civile şi a autoritătilor locale de a colabora activ în formarea grupului de acţiune locală şi identi­ficarea prioritătilor de dezvoltare .

  3. Încurajarea locuitorilor de a se asocia (formarea asociaţiilor de producători pentru alinierea la normele europene, promovarea şi va­lorificarea produselor locale şi tradiţionale) pentru a putea accesa cu succes fondurile destinate dezvoltării rurale.

  4. Informarea asupra oportunitătilor de finanţare oferite de Uniu­nea Europeană şi Guvernul României prin Planul National de Dez­voltare Rurală (PNDR).

  5. Conştientizarea şi aprofundarea principiului “de jos în sus” în identificarea şi ierarhizarea nevoilor teritoriului. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că nimeni nu poate cunoaşte mai bine decât ei necesităţile de dezvoltare durabilă a spaţiului lor de viaţă.

  6. Identificarea şi cooptarea în acţiuni a unor persoane resursă pentru viitoarele echipe de lucru tematice.

  7. Motivarea tinerilor pentru a rămâne în mediul rural


Site întocmit în cadrul proiectului "Funcţionarea Grupurilor de Acţiune Locală, dobândirea de competenţe si animarea teritoriului", finanţat de FEADR prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Axa LEADER, Submăsura 431.2


Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informaţiile, privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.
Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât și pentru informații detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteți să vizitați pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

www.ec.europa.eu
Copyright © 2018 GALPM. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.